Свечано обиљежавање 45 година Машинског факултета у Бања Луци

1.12.2016 | Опште новости

Поводом обиљежавања дана Факултета одржана је свечана прослава, 18. новембра 2016. године у 12.00 часова у амфитеатру Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Свечаности су као и сваке године присуствовали представници: Владе РС, Универзитета у Бањој Луци, декани, продекани и наставници факултета Универзитета у Бањој Луци и машинских факултета из Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине, привредних субјеката, сарадници, административно особље, студенти Машинског факултета као и многи други гости.

 

На почетку свечаности прво се обратио декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић. У име запослених наставника, сарадника, административног особља и студената Машинског факултета поздравио је све присутне и укратко презентовао резултате рада Факултета у претходној академској години.

Свим присутним гостима обратили су се: проф. др Ненад Павловић декан Машинског факултета у Нишу (у име свих декана машинских факултета), министар просвјете и културе у Влади Републике Српске др Дане Малешевић и министра науке и технологије у Влади Републике Српске проф. др Јасмин Комић са похвалама на постигнутим резултатима али и жељама за даљи развој науке, наставе и међународне сарадње. Поред присутних гостију стигао је и велики број честитки поводом дана Факултета, при чему је прочитана честитка коју је упутио предсједник Републике Српске, господин Милорад Додик.

Такође, жељу да се на свечаности обрате скупу су изразили представници студентске организације Машинског факултета СТОРМ. Том приликом су истакли да имају одличне односе са Руководством Факултета, професорима и сарадницима и том приликом уручили захвалнице професорима за њихово несебично залагање.

Уз музичке нумере, које су извели студенти Универзитета у Бањој Луци, присутни су имали прилику да погледају кадрове из промотивног филма о лабораторијама Машинског факултета. Промотивни филм.

Декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић уручио је признања институцијама, установама и привредним субјектима који су прошле школске године, али и претходних година допринијели раду и развоју Машинског факултета. (Фотографије уручења признања иституцијама, установама, привредним субјектима и појединцима)

Машински факултет је увео праксу да се студентима који су показали најбоље резултате на оваквим свечаностима уруче похвале и пригодни поклони. Продекан за наставу, проф. др Зорана Танасић, уручила је похвале студентима за остварене резултате у току прошле школске године и у току школовања на Машинском факултету, а уз похвале најбољим студентима су уручени пригодни поклони привредних субјеката. (Фотографије уручења поклона студентима)

На крају првог дијела свечаности декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић захвалио се свим гостима и позивао их да наставе дружење на кетерингу у холу испред амфитеатра Машинског факултета.

Програм је настављен додјелом диплома дипломираним инжењерима и магистрима. (Фотографије додјеле диплома)

Контакт

  • Универзитет у Бањој Луци
  • Војводе Степе Степановића 71
  • 78000 Бања Лука
  • Република Српска
  • Босна и Херцеговина

 

  • Централа: + 387 (0)51 433 000
  • Факс: + 387 (0)51 465 085
  • Студентска служба: + 387 (0)51 433 030

Друштвене мреже

Пронађите Факултет на друштвеним мрежама